Voeding 0-1 jaar
Je pup gaat hard groeien de komende maanden. Gedurende zijn groeiperiode heeft hij andere voedingsbehoeften dan wanneer hij straks volwassen is. Nu is het belangrijk zijn groeiproces zo goed mogelijk te ondersteunen.
Optimale ondersteuning
Je kunt je pup optimaal ondersteunen in het groeien door hem precies de juiste voeding te geven.
Je pup groeit grofweg in twee fasen. De eerste is de fase van de snelle groei. Dan ontwikkelt het skelet zich en groeit je pup vooral in de hoogte. Tijdens de tweede fase groeien vooral de spieren.
Omdat het per ras verschilt hoe hard een hond groeit, zijn er verschillende voedingen voor kleine en grote rassen ontwikkeld. Kleine hondjes zijn met acht maanden uitgegroeid, grote pas met twee jaar!
Zorgvuldige samenstelling
Het is aan te raden je pup drie maaltijden per dag te geven. De speciale puppyvoedingen zijn energierijk, zodat hij aan kleine beetjes voldoende heeft. Zo wordt zijn nog onvolgroeide spijsverteringsstelsel minder belast.
Pups in de groei hebben een hoge eiwitbehoefte. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van onder andere de spieren, skelet en andere weefsels. De hoeveelheid vitaminen en mineralen, zoals calcium en fosfor, is ook aangepast.
Voeding die past
Omdat verschillende rassen anders groeien heeft ROYAL CANIN® voeding op maat voor pups van zeer kleine rassen (tot 4 kg), kleine rassen (4 tot 10 kg), middelgrote rassen (11 tot 25 kg), grote rassen (26 tot 44 kg) en zeer grote rassen (45 kg of meer).
Kies daarom de voeding die past bij jouw pup. Een Chihuahua heeft hele andere voedingsbehoeften, een andere groeicurve en aandachtspunten dan bijvoorbeeld een Duitse herder.
Kies zorgvuldig
Kies zorgvuldig welke puppyvoeding het best bij jouw pup past. De ROYAL CANIN® voedingswijzer kan je helpen de juiste voeding te kiezen. Bij het invullen houden we rekening met:
- het ras
- de leeftijd
- of je pup (al) gesteriliseerd/gecastreerd is
- en of je pup gevoeligheden/aandachtspunten heeft
Andere relevante kennis voor honden in deze levensfase…
Hoeveel voer mag mijn hond eten?
Het is belangrijk je hond de juiste hoeveelheid voeding te geven. Anders wordt hij te mager of te dik. Beide zijn niet goed voor zijn gezondheid. Maar hoe weet je nu hoeveel je hond mag eten? De voedingstabel biedt uitkomst.
Lees dit artikel
Help, mijn puberende hond luistert niet!
Wat is er toch met je pup aan de hand? Hij luisterde eerst zo braaf, speelde zo leuk met de buurhond en nu lijkt het wel of hij watjes in zijn oren heeft en gaat hij ineens anders om met soortgenoten. Welkom in de fase van de puberteit.
Lees dit artikel
Kan ik onbezorgd met mijn pup naar buiten?
Je wilt je pup natuurlijk heerlijk laten genieten van het buiten zijn. Zo leert hij nieuwe dingen en is hij later niet bang. Zorg er wel voor dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, voordat hij - verder dan de tuin - naar buiten gaat.
Lees dit artikel
Hoe bewaar ik hondenvoer het best?
Met hondenbrokken lijkt niet zo veel mis te kunnen gaan, maar ook hondenvoer verliest kwaliteit en smakelijkheid als dit niet goed bewaard wordt. Hoe en waar bewaar je een geopende zak dan het best?
Lees dit artikel
Voor- en nadelen van sterilisatie/castratie honden
Je pup is alweer een half jaar oud en dat is een mooi moment om na te denken over het al dan niet steriliseren/castreren van je hond. Wat zijn de voor- en nadelen van het onvruchtbaar maken van je hond en wanneer is het beste moment?
Lees dit artikel
Het melkgebit en definitief gebit van jouw pup
Je bent er vast al achter: auw, wat zijn die kleine tandjes van je pup scherp! Dan hebben we goed nieuws: je pup kan elk moment beginnen met het wisselen van zijn melkgebit voor zijn definitieve gebit.
Lees dit artikel
'Natuurlijk en graanvrij'; wat zegt dat eigenlijk?
'Natuurlijke voeding', 'graan'- of glutenvrij', 'met vlees'; termen die je veelvuldig terugziet op verpakkingen van hondenvoeding. Maar wat zeggen deze termen eigenlijk? Is 'natuurlijke voeding' bijvoorbeeld gezonder?
Lees dit artikel
Heeft mijn pup een gezond gewicht?
Kleine honden worden groot. Maar hoe weet je nu of hij niet net iets te zwaar is? Wat is het ideale gewicht voor jouw pup?
Lees dit artikel
Hoe voed ik mijn pup consequent op?
Een goede relatie tussen jou, je pup en de rest van de wereld begint met een goede opvoeding. Als je pup weet wat wel en niet mag, goed luistert en geen onnodige angst of stress ervaart, zal hij zich tot een gezonde en blije hond ontwikkelen.
Lees dit artikel
Spelen met je pup
Je pup is nog klein en dus is hij dol op spelen! En gelukkig maar, want spelen met je pup is niet alleen leuk, het heeft nog veel meer voordelen. Het versterkt de band tussen jullie en je leert elkaar kennen.
Lees dit artikel
Mijn pup schrokt: wat kan ik doen?
Sommige pups schrokken hun eten zo snel mogelijk naar binnen. De oorzaak hiervan ligt vaak in het nest waar ze met z'n allen uit één bak te eten kregen. Wat kun je doen om je pup nu rustiger te laten eten?
Lees dit artikel
Kan ik hondenbrokken combineren met natvoer?
Elke hond heeft zo zijn eigen voorkeuren wat eten betreft. De meeste pups eten hoofdzakelijk brokvoeding, maar soms kan het handig zijn natvoeding erbij te geven. Dit heet mixed feeding. Maar kan dat zo maar of moet je op bepaalde zaken letten?
Lees dit artikel
Hoe geef ik mijn pup de juiste beweging?
Het is belangrijk dat je pup voldoende beweging krijgt. Dit is goed voor de opbouw van zijn spieren, het kwijt kunnen van zijn energie en het voorkomen van overgewicht. Wat zijn leuke en verantwoorde manieren om samen bezig te zijn met je pup?
Lees dit artikel
Hoe help ik mijn pup zindelijk worden?
Wat is het leuk hè, zo’n kleine pup in huis. Alleen die 'ongelukjes' op je vloer… Daar wil je graag snel van af. Hoe leer je een pup dat hij zijn behoeften buiten moet doen en niet op het vloerkleed in de kamer?
Lees dit artikel
Mijn hond trekt aan de lijn?
Voor veel hondeneigenaren is het een grote ergernis: Een hond die voortdurend aan de riem trekt tijdens een wandeling die ontspannen zou moeten zijn. Maar waarom trekt je hond aan de riem en hoe kun je ervoor zorgen dat wandelen weer leuk wordt?
Lees dit artikel
Help, mijn hond eet poep!
Veel honden doen zich helaas tegoed aan hun eigen uitwerpselen of die van andere dieren. Hoewel het daarom misschien 'normaal' lijkt is het dat niet.Waarom honden poep eten is niet altijd duidelijk. Er kunnen verschillende oorzaken of redenen zijn.
Lees dit artikel
Bescherm je pup tegen vergiftiging
Inmiddels is je pup al niet zo klein meer, maar hij is nog steeds heel kwetsbaar voor giftige zaken, zoals bestrijdings- en schoonmaakmiddelen, bepaalde bloemen en planten en etenswaren! Weet jij precies waar je je pup allemaal voor moet beschermen?
Lees dit artikel
Rust en regelmaat, je pup vaart er wel bij
Het socialiseren van je pup, hem kennis laten maken met de wereld, is belangrijk. Maar rust en regelmaat is zo mogelijk nóg belangrijker. Rust om nieuwe indrukken te verwerken en regelmaat zodat hij weet wat er van hem verlangd wordt.
Lees dit artikel
Geef ik mijn pup nog wel het juiste hondenvoer?
En dan is je kleintje ineens alweer zo'n zeven maanden oud! Het echte puppy-zijn is er wel vanaf. Maar je geeft nog steeds puppyvoeding. Klopt dat nog wel?
Lees dit artikel
Welke planten zijn giftig voor mijn pup?
Als je een tuin hebt, zul je merken dat je pup daar graag op onderzoek uit gaat. Hij gaat misschien wel graven, snuffelen of zelfs kauwen op planten. Check je tuin of er planten staan die gevaarlijk kunnen zijn!
Lees dit artikel
Hoe leer ik mijn puppy alleen thuis te blijven?
Honden zijn van nature roedeldieren; ze leven het liefst in een groep en zijn dus niet graag alleen. Toch zal je puppy weleens alleen thuis moeten blijven. Het is dan ook belangrijk hem hier geduldig in te trainen.
Lees dit artikel
Spelen met je hond kan prima binnenshuis
We wonen in Nederland en dus heb je wel eens een regenachtige dag. Dan is het fijn om ook binnenshuis leuke dingen met je hond te kunnen ondernemen, toch?
Lees dit artikel
Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?
Je kunt niet altijd aan je hond zien of hij iets mankeert. Soms zijn er signalen die jij als baasje niet direct oppikt, maar die je dierenarts wel opmerkt. Een regelmatige checkup voor je hond is echt geen overbodige luxe...
Lees dit artikel
Inenten, ontwormen en ontvlooien van jouw pup
Met vaccineren voorkom je dat je pup een gevaarlijke of besmettelijke ziekte krijgt. Hoe werkt een enting precies en wanneer moet je pup zijn prikken halen? Ontvlooi je pup ook op tijd! Vraag je dierenarts welk middel het meest geschikt is en hoe vaak je je pup het best kunt behandelen.
Lees dit artikel
Welke verzorging heeft mijn pup nodig?
Je pup moet natuurlijk goed eten, uitgelaten worden en veel liefde krijgen. Maar vergeet je z'n vacht niet te borstelen, zijn nagels bij te houden, tanden te poetsen en zijn ogen en oren netjes schoon te houden?
Lees dit artikel
De socialisatie van mijn pup
Je pup bevindt zich midden in de belangrijke socialisatiefase die ongeveer tot de 14e week duurt. In deze fase leert hij omgaan met allerlei zaken die hij in zijn latere leven ook tegen gaat komen.
Lees dit artikel
Jij en je hond in de rangorde
Omdat je hond van nature een groepsdier is, bekijkt en begrijpt hij de wereld om zich heen vanuit een rangorde. De rangorde bepaalt de onderlinge verhouding tussen alle leden van een groep; wie leidt en wie volgt.
Lees dit artikel
Hoe verzorg ik het gebit van mijn pup?
Een gebit van een hond heeft altijd extra verzorging nodig en hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Laat je pup dus snel wennen aan tandenpoetsen!
Lees dit artikel
Hond mee in de auto, waar moet je op letten?
Nu je hond wat groter is, is het natuurlijk leuk om samen op pad te gaan. Naar een mooi wandelgebied, mee op visite of misschien zelfs mee op vakantie. Dan is het wel belangrijk dat je je hond veilig vervoert in de auto.
Lees dit artikel
Een nieuwe pup? Laat hem zich thuisvoelen
Daar is je hij dan. Je kleine pup. Groot feest natuurlijk, maar voor je pup is het best een overgang; hij heeft net het nest verlaten en zal even moeten wennen aan zijn nieuwe thuis en huisgenoten! Jij kunt hem daar bij helpen.
Lees dit artikel
De weerstand en spijsvertering van jouw pup
De weerstand en het spijsverteringsstelsel van je kleine pup zijn in de eerste maanden van zijn leven nog volop in ontwikkeling. Dit maakt hem kwetsbaar. Houd hier voldoende rekening mee bij je keuze voor zijn voeding.
Lees dit artikel
Voorkom dat je pup te zwaar wordt.
Schattig hè, dat puppyvet op zijn buikje? Je pup zit eerst nog ruim in zijn vel en oogt een beetje lobbig. Naar mate hij groeit zal hij gespierder worden en juist wat minder vet hebben. Een goede conditie is essentieel voor een goede gezondheid.
Lees dit artikel
Ontwikkeling van botten en spieren bij jouw pup
Het skelet en de spieren van je pup zijn in de groeifase vol in ontwikkeling. Om deze groei goed te ondersteunen heeft je pup speciale voedingsbehoeften en kun je maar beter voorzichtig zijn met (te veel) bewegen. Kun je je pup hierin ondersteunen? Absoluut!
Lees dit artikel
Hondenvoer passend bij de leeftijd van jouw hond
Je pup krijgt nu waarschijnlijk speciaal puppyvoer. Als hij straks ouder wordt, heeft hij andere voer nodig. Wist je dat je hond op elke leeftijd behoefte heeft aan een andere samenstelling hondenvoer?
Lees dit artikel
Hoe leer ik mijn hond met kinderen omgaan?
Tussen honden en kinderen bestaat vaak een speciale chemie; ze spelen graag samen en soms ontstaat er een hechte vertrouwensband. Voor een fijne relatie is het belangrijk dat je pup en je kind goed en respectvol met elkaar omgaan
Lees dit artikel
Hoe kies ik een goed hondenpension?
Soms kan je hond niet mee op vakantie of heb je een andere verplichting waar je hond niet bij kan zijn. Dan is het fijn als je een vast adres hebt waar hij altijd naar toe kan en ook blij naar toe gaat! Hoe kies je nu een goed pension?
Lees dit artikel
Hoe beloon ik goed gedrag van mijn pup?
Met een beloning bevestig je het goede gedrag van je pup en zo leert hij elke dag een beetje meer. Een beloning is iets dat je pup leuk of lekker vindt. Dit kan een spelletje zijn of een brokje.
Lees dit artikel
Zelf speeltjes maken voor je hond
Spelen met je hond is goed voor de band tussen jullie. Om je hond enthousiast te houden, moet hij het spel wel interessant vinden. Afwisseling is hierin het sleutelwoord. Hoe leuk is het om af en toe zelf een spel te bedenken en te maken?
Lees dit artikel
EHBO-app voor honden: eerste hulp bij de hand!
Bij Royal Canin gaat gezondheid verder dan het maken van hoogwaardige voeding. Daarom ontwikkelden we samen met dierenartsen een unieke EHBO-app voor katten en honden. Met deze app kun je je hond in geval van nood snel de juiste hulp bieden.
Lees dit artikel
Wat moet ik regelen voor de komst van mijn pup?
Als er een baby op komst is, wordt er een kinderkamer gemaakt. Voor een pup is het ook belangrijk dat je van te voren wat zaken in huis haalt en regelt. Wij helpen je even op weg.
Lees dit artikel
Op reis met je hond
Je pup is onderdeel van het gezin en gaat misschien wel eens mee op reis. De ene hond zal een uitstapje heel leuk vinden, de ander vindt het misschien wat spannend. Als je je hond meeneemt zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.
Lees dit artikel
Waarom is de hondenschool belangrijk voor je pup?
Als je voor het eerst een pup in huis krijgt, kan het best prettig zijn om wat begeleiding te krijgen bij de opvoeding. Verkeerde gewoontes zijn snel aangeleerd en lastig afgeleerd. Het is dus fijn als je pup zaken meteen goed aanleert.
Lees dit artikel
Vlooien bij je hond - vervelend en ongezond!
Denk je aan vlooien, dan denk je aan kriebel en jeuk. Maar dit is niet het enige dat ze veroorzaken. Ze brengen de gezondheid van je hond in gevaar. Voorkom daarom dat je hond vlooien krijgt of behandel hem snel wanneer hij ze toch blijkt te hebben.
Lees dit artikel
Specifiek hondenvoer voor verschillende rassen
ROYAL CANIN® houdt rekening met rasspecifieke eigenschappen van honden. Zo ontwikkelen we gezond hondenvoer, dat precies past bij de behoeften van verschillenden hondenrassen. Geen ras is hetzelfde. Waarom zouden we ze dan wel hetzelfde voer geven?
Lees dit artikel
Hoe verzorg ik de vacht van mijn pup?
De meeste mensen kammen hun haar 's ochtends. Een hond heeft heel veel haar! Net als bij mensen heeft het ene haar meer aandacht nodig dan het andere. Hoe verzorg je de vacht van jouw pup het best?
Lees dit artikel
Wennen aan ander hondenvoer in 7 dagen
Het liefst wissel je zo min mogelijk van hondenvoeding. Het spijsverteringsstelsel van je hond is namelijk nog in ontwikkeling. Wil je, om welke reden dan ook, toch van voeding wisselen, zorg dan dat je hond hier zo weinig mogelijk van merkt.
Lees dit artikel
Hoe maak ik mijn huis puppy-proof?
Welkom lieve pup! Dit is je nieuwe huis. Je pup gaat al snel op ontdekkingsreis en zal alles willen verkennen met neus én bek. Het is dus belangrijk dat je pup nergens bij kan dat gevaarlijk is of niet stuk mag!
Lees dit artikel
De hond, je beste en trouwste vriend
Waarschijnlijk zo'n 17.000 jaar geleden begon de gedeelde geschiedenis van de mens en de hond. De hond bleek door al die eeuwen heen een zeer trouw maatje, gezinslid of collega.
Lees dit artikel
Wennen aan ander puppyvoer in 7 dagen
Het liefst wissel je zo min mogelijk van puppyvoeding. Het spijsverteringsstelsel van je puppy is namelijk nog in ontwikkeling. Wil je, om welke reden dan ook, toch van voeding wisselen, zorg dan dat je puppy hier zo weinig mogelijk van merkt.
Lees dit artikel